Yvonne Mandigers

De drijvende kracht achter Eerste Hulp bij Koorstudie is Yvonne Mandigers. Yvonne heeft haar opleiding Zang Lichte Muziek succesvol afgesloten aan het Conservatorium Hilversum (bijvakken piano, koordirectie en American and British pronunciation). Ook maakte zij deel uit van projectkoren in samenwerking met orkesten zoals het Metropole Orkest.

Na haar opleiding is zij gaan werken als zangdocent en dirigent in koren en in de theaterwereld. Daarnaast heeft zij een privépraktijk zang en is zij werkzaam als stemacteur. Yvonne heeft veel ervaring met het inzingen van koor-, ensemble- en achtergrondwerk. Zij is een dramatische sopraan. Haar stem heeft een bereik van Bes1 (de Bes onder de centrale C) tot D3 (de D boven een octaaf op de centrale C), met andere woorden een toonomvang van ruim 2 octaven.

Yvonne beheerst verschillende genres. Naast haar werk voor Eerste Hulp bij Koorstudie heeft Yvonne nog een aantal projecten van uiteenlopende aard. Yvonne is al 15 jaar de leading lady van Rhythm & Blues band Pee Bee & the Night Train. Meer dan 10 jaar lang is Outlaw Express een succesvolle Americana band geweest. Lady Charity is een variété act die inmiddels al 13 jaar bestaat. En tenslotte heeft Yvonne met Travocaal een goed lopende zangschool in de wereld van de travestie.


© Copyright 2015 Eerste Hulp Bij Koorstudie

Een Kip zonder kop productie